Broden Allerlei

Bijzondere Broodrecepten uit de hele Wereld

Brood Recepten

Hartige Groentebroden


Groentebroden heb je in allerlei soorten en maten.
Er zal dus wel voor iedereen wat tussen zitten.
Met bijna elke groente soort kun je wel een brood maken.

Dit zijn hartige broden, die je hier vindt.
Maar er zijn ook veel groentebroden met een zoete en-of kruidige variant.

Het prettige van hartige broden, is dat je ze in plaats van rijst of aardappelen bij de warme maaltijd kunt eten.

Op deze pagina vind je een overzicht van groentebroden, met een korte beschrijving en de totale bereidingstijd.


  • Zoete Aardappelbrood 1

    Compact brood, zonder eieren.

    Met verschillende specerijen.

    De Zoete aardappel wordt eerst gekookt

    Bereidingstijd: 70 min.           Rijstijd: 2 uur



  • Zoete Aardappelbrood 2

    Luchtiger brood, met eieren

    Met verschillende specerijen

    De Zoete Aardappel wordt rauw fijngeraspt en verwerkt.

    Bereidingstijd: 65 min.



  • Paprikabrood met Zongedroogde Tomaten

    Compact brood, zonder eieren.

    Op smaak gemaakt met paprikapoeder en rozemarijn.

    Paprika's worden geroosterd, ontveld, en fijngehakt.

    Bereidingstijd: 2 uur



  • Aardappel Focaccia met Olijven

    Compact brood, zonder eieren.

    Op smaak gemaakt met parmezaanse kaas en olijven

    Aardappelen worden eerst gekookt, geprakt en verwerkt.

    Bereidingstijd: 1 uur en 45 min.


  • Pompoenbrood met specerijen

    Luchtig brood met bakpoedre en eieren.

    Op smaak gebracht met gember, kaneel en nootmuskaat.

    Pompoen wordt eerst gekookt, geprakt en zo verwerkt.

    Bereidingstijd: 90 min.


  • Pompoen-Wortel Rozijnenbrood (Hartig)

    Luchtig brood, met eieren.

    Rijke groente smaak van pompoen en wortel met toevoeging van rozijnen

    Bereidingstijd: 70 min.




  • Rose Bietenbrood
    Vast brood, zonder eieren.
    Bieten zijn voorgekookt, ofwel verse voorgekookte bieten ofwel uit pot.

    Bereidingstijd: 120 min.



  • Zuurkool Broodrol met Gehakt
    Broodrol, gevuld met een mengsel van zuurkool, gehakt en eventueel verse koolreepjes
    Op smaak gemakt met peper en zout.
    Herkomst van het gerecht: Ukraine

    Bereidingstijd: 55 min. 


  • Rode Kool Brood
    Luchtig rode kool brood, met ei.
    Op smaak gemaakt met peper en zout.
    Kool wordt geraspt en rauw verwerkt.

    Bereidingstijd: 60 min. 




  • Linzen-Mungbonen Brood (Glutenvrij)
    Super gezond brood, met mogelijkheid tot vervanging van ei, door chiazaad, waardoor het ook nog eens geschikt is voor veganisten.
    Veel van de gebruikte producten zijn wat moeilijker verkrijgbaar, in Aziatische en natuurvoedingswinkels.

    Bereidingstijd: 80 min. 


  • Koolraap Volkorenbrood

    Brood op smaak gemaakt door rozemarijn.

    Koolraap wordt kort gekookt, geprakt en verwerkt.

    Bereidingstijd: 2 uur


  • Kidneybonen Brood

    Brood van een vast deeg.

    Kidneybonen worden afgegoten en verwerkt.

    Bereidingstijd: 110 min.


  • Groene Erwtenbrood met Munt
    Brood van een vast deeg.

    Met erwten, ui en verse munt.

    Bereidingstijd: 110 min.


  • Zwarte-ogen Bonen Mais Brood

    Luchtig brood van een beslag met eieren.

    Op smaak gemaakt met gekruid varkensgehakt, peper en kaas

    Bereidingstijd: 85 min.